certificat_energetic_BucurestiPentru persoanele interesate de obtinerea unui certificat energetic, aceasta pagina contine urmatoarele informatii:

 • pretul certificatului energetic (cat costa obtinerea certificatului energetic daca folositi serviciile noastre);
 • cum se obtine certificatul energetic (actele necesare si pasii ce trebuie parcursi);

In paginile urmatoare vom vedea urmatoarele:

 • Din pagina informatii suplimentare vom vedea ce este certificatul de performanta energetica, daca avem nevoie si cand avem nevoie de acest document, precum si alte informatii utile;
 • In pagina despre noi vom prezenta echipa de auditori energetici atestati, o parte din portofoliul de lucrari si datele noastre de contact.

Conform Legii 372/2005, actul notarial de vanzare-cumparare a unei locuinte nu se poate incheia fara un certificat energetic, acest document fiind necesar deasemenea si pentru receptia unei cladiri nou construite.In cazul in care la intocmirea acestor contracte (vanzare-cumparare sau inchiriere) nu exista un certificat energetic, acestea sunt supuse nulitatii relative si pot fi atacate in instanta.

Ne-am obisnuit sa-l vedem afisat pe toate electro-casnicele: televizoare, frigidere, masini de spalat, atunci cand vrem sa le cumparam, si ne indica clasa energetica a aparatului respectiv. Acum trebuie sa-l avem si pentru propria noastra casa, mai ales atunci cand vrem sa o vindem sau sa o inchiriem! Suntem auditori energetici atestati cu mare experienta, am intocmit sute de certificate energetice (certificate de performanta energetica).

certificat energetic Bucuresti Piata noastra principala este zona Bucuresti si Ilfov. Pentru detalii, va invitam sa ne contactati.

Cum se obtine un certificat energetic?

Nu trebuie sa va faceti probleme, echipa noastra de auditori energetici atestati va vor ghida pe tot parcursul procesului de obtinere a certificatului energetic, solicitandu-va toate actele si informatiile necesare, astfel ca procesul de obtinere a actului sa fie rapid si fara complicatii pentru dumneavoastra.

Certificarea energetica a locuintei (implicit si certificatul energetic) se bazeaza pe informatii, constatari si dovezi certe. Numai elementele si faptele ce pot fi observate direct, vizual, sau care reies dintr-un document acceptabil pot fi luate in considerare. Prin urmare, este important ca Dvs. sa adunati toate documentele si informatiile referitoare la proprietatea pe care o aveti, si sa le puneti la dispozitia auditorului energetic (informatii cu privire la materialele din care este realizata casa, data terminarii – data PIF, planurile imobilului cu precizarea orientarii cardinale, numarul de utilizatori, eventual si date cu privire la consumurile lunare de apa calda si cele anuale de energie pentru incalzirea imobilului, etc.).

Actele necesare intocmirii certificatului energetic

Cea mai importanta piesa este Cartea tehnica a constructiei – documentatia care a stat la baza executiei cladirii si instalatiilor aferente.

 • partiurile de arhitectura ale fiecarui nivel;
 • dimensiunile geometrice ale elementelor de constructii: fundatii, pereti, stalpi, grinzi, buiandrugi, placi, elementele sarpantei;
 • dimensiunile golurilor din pereti, distanta dintre goluri, inaltimea parapetelor;
 • structura anvelopei cladirii;
 • tipul de usi si ferestre;
 • alcatuirea elementelor de separare intre spatii cu diverse regimuri de temperatura (spatii secundare);
 • planuri si scheme ale instalatiilor de incalzire, ventilare, climatizare, preparare a apei calde de consum si electrice (iluminat).

Releveul cladirii

In cazul cand aceasta documentatia de baza lipseste, se va executa un releveu al cladirii, evidentiindu-se toate elementele enumerate mai sus.

Care sunt etapele elaborarii unui Certificat Energetic?

Vizitarea locuintei

Pentru a putea emite un certificat energetic, auditorul energetic colecteaza si prelucreaza date si informatii, operatiune ce presupune o vizita a locuintei ce urmeaza a fi certificata.

Vizita include un tur al casei/apartamentului (inclusiv pod, subsol, casa scarii, balcoane), cu luarea de notite, studiul documentelor disponibile, evaluarea instalatiilor cladirii, fotografierea elementelor importante, a eventualelor imbunatatiri realizate si a oricaror detalii esentiale necesare calculelor.

Efectuarea unor calcule de specialitate

Pornind de la caracteristicile reale ale cladirii evidentiate anterior, se calculeaza consumurile specifice cu ajutorul carora imobilul se incadreaza intr-o clasa de performanta energetica, acordandu-se totodata si o nota energetica.

Eliberarea documentului (certificat energetic)

In final se elaboreaza Certificatul Energetic care este un document oficial tiparit ce cuprinde indicatori numerici si care exprima performanta energetica a locuintei.