Certificatele energetice devin obligatorii de astăzi pentru toţi proprietarii care doresc să vândă sau să închirieze apartamente începând de vineri. Raspunsul este DA. Pentru a vinde sau a da spre inchiriere un imobil locuinta familiala sau apartament aveti nevoie de acest certificat de performanta energetica. Conform legii nr.372 / 2005, ce corespunde directivei Consiliului Europei nr. 91/2002 privind performanta energetica a cladirilor.

Totodată, noua lege impune obligativitatea analizării introducerii sistemelor alternative de energie din surse regenerabile, atât la construirea clădirilor noi, cât şi în cazul renovării majore a clădirilor existente. Noile prevederi privind performanţa energetică a clădirilor au fost aprobate de Guvern în 18 aprilie, fiind astfel transpuse în legislaţia naţională modificările şi completările aduse de Directiva 2010/31/UE privind performanţa energetică a clădirilor.

In cazul in care doriti sa inchiriati sau sa vindeti o locuinta veti avea nevoie de Certificatul de performanta energetica. Va oferim informatii detaliate si posibilitatea de a-l realiza in regim de urgenta. Certificatul energetic este documentul tehnic care atesta performanta energetica a cladirii prin compararea acesteia cu cladirea de referinta stabilita prin metodologie, precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de performanta energetica “(definitia din Metodologia MC-001/2006)”.

Vinzi, inchiriezi sau intabulezi o locuinta? Atunci ai nevoie de un certificat energetic. Obtine-l rapid si ieftin in 3 pasi simpli: Ai nevoie de un certificat energetic in unul din orasele:

 1. Timisoara
 2. Lugoj
 3. Buzias
 4. Resita
 5. Caransebes
 6. Faget
 7. Arad
 8. Oradea
 9. Cluj Napoca
 10. Bucuresti
 11. Sebes
 12. Alba Iulia

sau in localitatile aferente acestora? Urmeaza cei 3 pasi explicati pe pagina principala, si o sa primesti un certificat energetic de la auditorul energetic autorizat, in maxim 48 de ore.