cum-obtin-certificate-energetice-in-bucurestiObligativitatea pentru certificate energetice a fost introdusa prin Legea 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor. Proprietarii vor fi obligati sa aiba certificatul de performanta energetica a cladirilor atunci cand vor vinde sau inchiria un apartament sau o casa, contractele incheiate in lipsa acestuia putand fi anulate. Parcurgand articolul poti afla cum sa obtii certificate energetice Bucuresti.

Ce este un certificat energetic?

Certificatul de performanta energetica (CPE) este un document tehnic cu caracter informativ care atesta performanta energetica a cladirii, precum si incadrarea cladirii intr-o clasa de performanta energetica.

In certificatul de performanta energetica sunt detaliate caracteristicile constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia (incalzire, apa calda de consum, climatizare, ventilare mecanica si iluminat artificial) rezultate din analiza energetica si termica.

Certificatul este valabil 10 ani de la data eliberarii.

Cum se elibereaza certificate energetice Bucuresti?

Certificatul de performanta energetica se elibereaza doar de catre auditori energetici pentru cladiri, atestati tehnico profesional in conditiile legii, angajati de investitor, proprietar sau administrator al cladirii. Auditorii energetici au dreptul in baza atestatului de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, sa realizeze auditul energetic pentru cladiri sau unitati de cladire, sa intocmeasca certificatul de performanta energetica si raportul de audit energetic.

Auditul energetic presupune analizarea unei constructii din punct de vedere tehnic si economic ce presupune propunerea unor solutii tehnico-financiare in vederea imbunatatirii performantei energetice a cladirii. Acest proces presupune parcurgerea mai multor etape la sfarsitul carora auditorul realizeaza un raport final. Mai multe detalii despre aceste etape puteti afla afla accesand link-ul urmator https://www.certific.ro/care-sunt-etapele-realizarii-unui-audit-energetic/

La data de 8 iulie 2013 au fost atestati 1.387 de auditori energetici, la nivel national, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Un numar de Conform Mediafax, 403 de auditori sunt atestati sa elibereze certificate energetice Bucuresti.

Obtine acum certificate energetice Bucuresti

Pentru a obtine certificate energetice Bucuresti se pot parcurge 3 pasi simpli, apeland la serviciile pe care Certific.ro le ofera.

  1. Ne contactezi

Puteti afla mai multe despre serviciile pe care le oferim telefonic la numarul de telefon 0736.666.333 sau prin email la office@certific.ro. Vom lamuri anumite aspecte legate de certificatul energetic si de asemenea vom lua legatura direct cu auditorul care se va ocupa de cladirea dumneavoastra.

  1. Vizitam locuinta ta.

Auditorul va face un tur al casei/apartamentului colectand si prelucrand date tehnice ale acesteia. Pornind de la caracteristicile reale ale cladirii se calculeaza consumurile specifice cu ajutorul carora imobilul se incadreaza intr-o clasa de performanta energetica, acordandu-se totodata si o nota energetica.

Vizionarea cladirii se realizeaza in cel mai scurt timp posibil, in functie de disponibilitatea dvs de luni pana duminica intre orele 8.00 – 24.00.

  1. Emitem certificatul.

Vom preda Certificatul de Performanta Energetica si Planul Releveu al cladirii in format fizic cat si electronic (scanat) pe CD si E- Mail.

Pentru a mentine cel mai bun echilibru dintre calitate si pret, Certific.ro va preda certificatele energetice in Bucuresti in maxim 48 h.

Obtine acum certificate energetice Bucuresti pentru orice tip de cladire la un pret mic si o livrare rapida. Pentru a demara procesul de obtinere a unui certificat energetic, ne poti contacta si vom raspunde in cel mai scurt timp!